Produkter för burgundy cremant (3)

Moget Guanciale

Moget Guanciale

Guanciale är en charkuteriprodukt som kommer från grisens kind. Köttet masseras med salt i cirka fem dagar. Peppar och chili tillsätts och det aromatiseras med rosmarin och salvia för att göra köttet ännu mer smakrikt. Torkningen, som varar mellan 60 och 90 dagar, sker i miljöer med optimalt klimat och fuktighet. Det används i matlagning i olika recept och såser: pasta alla carbonara, gricia och amatriciana för att nämna några av de mest kända.
Kokt Skinka

Kokt Skinka

Prosciutto cotto tillverkat av de bästa utvalda färska skinkorna, lätt kryddat med en kokning av blommiga kryddor. Denna traditionella metod ger produkten en särskild mildhet. Utan gluten eller mjölkprodukter. Finns i olika format och med olika köttprocent.
Kokt Slips

Kokt Slips

Fiocchetto fårs genom att skära ut skinkan från grisen. Det skiljer sig från den mer kända culatello genom att vara en magrare charkprodukt med en mild smak. I denna version tillagas den med aromer och kryddor för en alternativ smak jämfört med den traditionella.